Zupy

Delikatny rosół z makaronem
Bulion z kaczki podawany z kołdunami litewskimi
Flaki podawane na sposób tradycyjny
Flaki podawane na sposób warszawski, z mięsnymi pulpecikami
Bulion z grzybów leśnych z łazankami
Francuzka zupa cebulowa podawana z grzankami
Barszcz czerwony z pasztecikiem
Barszcz z warzywami
Żurek staropolski z jajkiem i białą kiełbasą
Zupa z podgrzybków z łazankami i natką pietruszki
Zupa cytrynowa z kurczakiem i świeżą kolendrą
Rosół syczuański z makaronem sojowym i grzybami mun
Zupa oliwkowa z kaparami i warzywami Julien
Zupa cebulowa z białym winem, grzankami i świeżym tymiankiem

Kremy

Krem z białych warzyw na wędzonce z groszkiem ptysiowym
Delikatny krem z pomidorów podawany z grzanką serową
Krem z brokuł z chrustem z szynki
Krem z pora aromatyzowany oliwą truflową i grzanką ziołową
Krem ze świeżych szparagów
Krem z zielonego groszku podawany z prażonymi płatkami migdałów
Krem z grzybów leśnych podawany z grzankami

Mięsa panierowane

Schab w złotej panierce z wiórkami z sera żółtego
Klasyczny kotlet schabowy
Cordon blue faszerowany rokpolem
Cordon blue faszerowany szynką i serem żółtym
Rulon pomorski (rolada ze schabu z farszem pieczarkowo cebulowym)
Juk ułański (kieszeń ze schabu faszerowana pastą grzybowo cebulową)
Antrykot z indyka
Devolay z masłem i koperkiem
Devolay z serem żółtym
Filet z kurczaka w chrupiącej panierce z płatków kukurydzianych
Medalion drobiowy w panierce migdałowej
Faworek z drobiu (pierś z kurczaka panierowana z boczkiem wędzonym)
Udko pieczone z kostką marynowane w oliwie ziołowej
Szaszłyk z kurczaka (z boczkiem, cebulą, papryką) marynowany w białym winie
Szaszłyk z indyka (z papryką i ananasem) z dodatkiem dipu tysiąca wysp
Pieczone żeberka w sosie barbecue
Fileciki z kaczki w sosie wiśniowym
Roladki z kurczaka z szynką parmeńską i suszonymi pomidorami
Polędwiczki wieprzowe ze świeżym rozmarynem
Eskalopki z indyka zapiekane z mozzarellą i bazyliowym pesto
Szynka pieczona w miodzie w całości

Mięsa w sosie

Karkówka pieczona- marynowana w musztardzie Dijon podawana pod sosem myśliwskim
Karkówka pieczona, marynowana w ziołach, serwowana z sosem grzybowym
Schab ze śliwką w sosie kalifornijskim
Sakiewka ze schabu z farszem pieczarkowym w sosie z zielonego pieprzu
Schab pieczony w sosie grzybowym
Rulon kaszubski (zawijany schab z pieczarką) w jasnym sosie pieczeniowym
Polędwiczka wieprzowa nadziewana musem drobiowo-ziołowym w sosie z leśnych grzybów
Warkocz z polędwicy wieprzowej pod borowikami w śmietanie
Medalion z piersi indyka w sosie z kurek
Rolada z indyka w sosie śmietanowym z suszonymi pomidorami
Pieczeń z indyka w sosie bazyliowym
Kurczak saute w sosie żurawinowym
Pierś z kurczaka pikowana musem serowo paprykowym w sosie chablis
Filet drobiowy faszerowany szpinakiem z dodatkiem fety w sosie pomidorowo śmietanowym
Szynka pieczona w sosie pieczeniowym z dodatkiem grzybów
Marynowana szynka wieprzowa pod kurkami w śmietanie
Zrazy wołowe z ogórkiem i boczkiem wędzonym, marynowane w musztardzie, w sosie własnym
Plaster wołowiny w sosie szałwiowym lub tymiankowym

Ryby

Tilapia smażona w cieście po angielsku
Panga w panierce sezamowej aromatyzowanej cytryną
Sola smażona w mące kukurydzianej w szafranowym sosie
Filet z morszczuka pieczony w sosie cytrynowym
Tilapia pieczona w sosie z krabów dosmaczanym świeżymi ziołami i pieprzem młotkowanym

Dodatki do dań głównych

Ziemniaki z koperkiem
Ziemniaki opiekane doprawiane ziołami
Puree ziemniaczane
Puree ziemniaczane z marchewką
Puree zapiekane
Kasza gryczana prażona
Kolorowy ryż z dodatkiem masła
Risotto z warzywami
Risotto z grzybami
Frytki
Mini kopytka
Mini kopytka podsmażane z ziołami
Kluski śląskie
Kapusta zasmażana z kminkiem
Młoda kapusta z koperkiem
Kapusta z grzybami
Kapusta modra z rodzynkami, jabłkami, i orzechami
Bigos
Buraczki zasmażane
Bukiet warzyw gotowanych na parze glazurowanych masłem czosnkowym

Surówki

Surówka selerowa z orzechami
Surówka z białej kapusty i marchewki
Surówka z czerwonej kapusty
Surówka z kiszonego ogórka z cebulą
Surówka z marchewki, jabłka i rodzynek
Surówka z marchwi i chrzanu
Surówka wiosenna
Surówka z pora i jabłka
Surówka węgierska
Surówka bułgarska
Colesław
Mizeria

Dania ciepłe serwowane w kukilkach

Gulasz z wieprzowiny z suszonymi bananami, lekko pikantny
Gulasz po węgiersku
Gulasz poznański (szynka wieprzowa, włoszczyzna, kukurydza) w sosie własnym
Gulasz wołowy z grzybami
Boeuf Stroganow
Wołowina po burgundzku
Potrawka z kurczaka
Kurczak po staro-francusku
Smażona wołowina z cynamonem po tajsku
Potrawka z kurczaka z dodatkiem whisky
Gulasz wieprzowy z selerem naciowym i pieczarką

Przekąski zimne

Schab po warszawsku (kieszeń ze schabu faszerowana pastą maślano chrzanową)
Schab z morelą w galarecie
Karkówka z musem tatarskim
Polędwiczki wieprzowe pikowane śliwką w galarecie
Polędwiczki faszerowane musem z gęsich wątróbek
Roladka z szynki z musem jogurtowym
Szynka z pieczarkami na sałacie
Rożki z szynki wędzonej z musem z kremowego serka oraz dodatkiem dzikiego czosnku i ziół
Melon miodowy z szynką parmeńską
Polędwica wędzona ze szparagami i parmezanem
Plastry indyka pieczonego z owocami w galarecie z malagi
Indyk w żurawinowym futerale
Indyk faszerowany musem brokułowym z dodatkiem czarnych oliwek
Kolorowa pieczeń z indyka z ostrym serkiem paprykowym
Galantyna z kurczaka
Tymbaliki drobiowe
Befsztyk tatarski z polędwicy wołowej podawany z piklami
Ruloniki wołowe z musem chrzanowym
Pasztet z żurawiną
Pasztet pomidorowy
Klasyczny pasztet staropolski
Półmisek mięs pieczonych i wędlin
Deska wiejskich wędlin
Wybór serów na desce z winogronami, orzechami, krakersami i paluszkami torinesi
Kurczak pieczony w całości na postumencie z chleba przybrany owocami
Jajka faszerowane kolorowymi pastami (pieczarkowa, paprykowa, lub z wędzonego kurczaka)
Terriny warzywne
Pomidory faszerowane sałatką jarzynową
Pstrąg w całości faszerowany szczupakiem, na postumencie z ryżu
Filet z pstrąga w galarecie
Terrina z ryb słodkowodnych
Ryba faszerowana w galarecie
Ryba faszerowana po krymsku
Tilapia z farszem greckim
Tymbaliki z łososia
Roladki z łososia z mascarpone ziołowym
Jajka z kawiorem
Różyczki z łososia z cytryną podawane na lustrach
Koreczki śledziowe
Śledź w sosie tatarskim
Jaja faszerowane pastą łososiową i kaparami
Szaszłyki z krewetek z grillowaną cukinią i ananasem
Sataje z kurczaka z sezamem i imbirowym dresingiem
Pieczony po angielsku rozbef wołowy w akompaniamencie sałatki jarzynowej
Różyczki łososia marynowanego w świeżym koprze
Płatki szynki prosciutto z gruszką, melonem na Rukli oraz kremem balsamico
Cielęcina vitello tonatto z kaparami, oliwkami i struganym parmezanem
Bakłażan faszerowany serkiem mascarpone i papryką
Terrina z sandacza ze szparagami
Pstrąg w całości na postumencie warzywnym
Feta marynowana w smakowitej oliwie z oliwek
Rolada drobiowa z boczkiem i kolorowym pieprzem
Pieczona wołowina marynowana w sosie teryaki i czerwonym winie

Sałatki

Sałatka caprese -mozzarella przekładana pomidorami w Pesto
Fantazja (ryż, pierś z kurczaka, ananas, jabłka, orzechy włoskie, sos majonezowo jogurtowy)
Makaronowa (awokado, pomidory, makaron penne, ser feta, roszponka, rukola, bazylia, natka, sos vinegrette)
Pieczarkowa ( pieczarki smażone, zielony groszek, jajko, bekon, szczypior, sos majonezowy)
Sałatka cesarska (mix sałat, świeże warzywa, kurczak grillowany, grzanki ziołowe, pomidorki cherry, płatki parmezanu, sos anchois)
Sałatka meksykańska (fasola biała i czerwona, salami, cebula czerwona, papryka trzy kolory, ogórek konserwowy, sos koktajlowy)
Sałatka egzotyczna ( mieszanka owoców egzotycznych, wędzony kurczak, winogrona, sos jogurtowo majonezowy)
Sałatka z brokuł (brokuły gotowane na parze, pomidor, ogórek, jajko gotowane, majonez)
Sałatka ziemniaczana z boczkiem (ziemniaki, boczek grillowany, cebula, jajko gotowane, trzy kolory papryki, natka pietruszki, sos majonezowy)
Sałatka grecka(mix sałat, świeże warzywa, oliwki zielone, czerwona cebula, ser feta, sos vinegrette)
Klasyczna sałatka jarzynowa
Sałatka Boryny (szynka, ser żółty, kukurydza, papryka trzy kolory, koper, sos majonezowo- czosnkowy)
Sałatka z tuńczyka (fasola czerwona, makaron farfalle, ogórek kiszony, tuńczyk w kawałkach, sos majonezowo musztardowy)
Sałatka z selera marynowanego (Julienne z selera marynowanego w occie, ananas, rodzynki, szynka wędzona, sos majonezowo ananasowy)
Mix zielonych sałat z żurawiną, prażonymi pestkami dyni i słonecznika oraz malinowym sosem vinegrette
Krucha sałata lodowa z grillowanym kurczakiem, serem brie, ananasem i miodowym dresingiem
Liście szpinaku z chrupiącym boczkiem, grzankami, parmezanem i sosem balsamicznym
Sałatka z rukolą, pomidorami cherry, serem pleśniowym i oliwą truflową
Sałatka z makaronu sojowego, kurczaka i warzywnego julianne

Dodatki

Sos tatarski
Sos chrzanowy staropolski
Sos czosnkowy
Półmisek warzyw marynowanych
Półmisek świeżych warzyw
Śliwka w zalewie octowej
Pieczywo mieszane
Masło

Dania główne na życzenie

Kaczka na jabłkach z żurawiną
Kaczka pieczona w sosie rodzynkowym
Sandacz zapiekany w sosie śmietanowym
Łosoś soute z sosem kaparowym
Szczupak w parmezanie
Łosoś w cieście bazyliowym
Prosie pieczone z kaszą gryczaną (serwowane)
Udziec wieprzowy z ziemniakami zapiekanymi
Łosoś w całości serwowany na Sali

Desery

Puchar lodów z owocami i bitą śmietaną
Szarlotka na ciepło z gałką lodową
Deser lodowy z sosem truskawkowym
Tort weselny
Sękacz królewski
Owoce filetowane w żelu na lustrze
Fontanna czekoladowa

Dodatkowo

Stół wiejski
Bar z alkoholami
Okrągłe stoły
Roznoszenie alkoholu przez kelnera
Piwo z beczki
Sztuczne ognie
Poprawiny powyżej 30-tu osób
Dekoracja z żywych kwiatów